“De jager werkt aan een gezonde wildstand ”

HET JACHT HORLOGE

“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.” - Charles Dickens

Men kan op verschillende manieren jagen. Zowel op groot- als op klein wild. Immer blijft het een verantwoordelijke bezigheid die serieus genomen moet worden. Zo ook dit uitzonderlijke jachthorloge, inclusief het symbool van Sint-Hubertus. De basis van het ontwerp is zoals bij elk horloge van Willem van den Berg het verhaal dat verteld wordt. Dit jachthorloge dat in opdracht door Willem van den Berg is creëert, is bijzonder en authentiek. Met veel ambachtelijke kennis en creativiteit is in samenwerking met twee andere meesters van het Nederlands Gilde van Goudsmeden, dit horloge wederom een topstuk dat ook als een ode aan de eeuwen oude jachtsport gezien mag worden. Dit 18 krt. (750/1000) gouden horloge vertelt het verhaal van de “Zwijnenjacht”.

Sint Hubertus
Door het goud van de wijzerplaat wordt het groene emaille warm van kleur en ondanks de drukke voorstelling geeft het totaal een rustig beeld. Een strakke smalle cijferring met alleen de uur-indicatie draagt de signatuur van “Willem van den Berg”. De sfeervolle gouden wijzers zijn handgemaakt in de vorm van dennennaalden en als secondewijzer dient een eikenblad. Het horloge straalt hierdoor de juiste sfeer uit van een verfijnd maar stoer uiterlijk dat zo goed past bij deze jacht. Aan de achterkant van het horloge bevindt zich een 18 krt. (750/1000) witgouden plaquette met een voorstelling van de beschermheilige van de jacht, “Sint Hubertus”. Een hertenkop met een lichtend kruis tussen zijn gewei is het symbool in de legende.

De jager werkt aan een gezonde wildstand

“HET JACHT HORLOGE”

Emaille wijzerplaat

De gouden wijzerplaat heeft een met de hand gegraveerde romantische voorstelling verbeeld een groep everzwijnen in een heuvelachtige en bosrijke omgeving en nodigt uit om te onderzoeken. Als men even goed kijkt dan vindt men naast de drie everzwijnen ook nog een uil die jaagt op de vluchtende muizen. De volle maan geeft de wachtende jager voldoende licht om het wild te spotten.

Munitiekoffer

Het horloge wordt gepresenteerd in een authentieke munitiekoffer voor kogels. Daarin zijn 3 vakken waarin opgeborgen; 1 eikenhouten horlogekistje met het horloge, 1 “making off” brochure en niet te vergeten 1 flesje Jägermeister met 2 glaasjes voor een toost met je drijver op een goede jacht. Er kan eventueel ook nog een slagtand als trofee in opgeborgen kunnen worden.

“There is a passion for the time implanted deeply into the human breast.” - Willem van den Berg

EXCLUSIEF & GELIMITEERDE COLLECTIE

VANDENBERG WATCHES HAS COMMITTED TO A COLLECTION OF 10 ‘THE HUNTING WATCH’ WATCHES

JACHT HORLOGE

Prijzen

On Request

Beschikbaar in Yellow Gold / Rose Gold / Steel and Combinations

Technical Details

 • Mechanical self-winding movement
 • Caliber 2824-2 automatic
 • Dial: Gold enamel
  Case: 18 krt (750/1000) Yellow Gold / Rose Gold / Steel / Combinations
  Diamter 42mm x 13 mm
 • All sapphire-crystal / Resistant to 30 m
  Strap: Leather, machine stitched like hand, brown, black
 • Guarantee: 2 Years
  Mark and Certification of: “de Nederlandes Gilde van Goudsmeden”

Contact Request for