“HET VAN GOGH HORLOGE”

DE NEDERLANDSE MEESTER

Het jaar 2015 stond in het teken van 125 jaar Vincent van Gogh. Als ode aan een van ‘s-werelds bekendste schilders heeft Willem van den Berg een horloge gecreëerd en gebouwd dat het levensverhaal van Vincent verteld en hierdoor met recht Hét Van Gogh-horloge genoemd mag worden.

Willem van den Berg heeft zich verdiept in het leven en werk van Vincent van Gogh. Niet eerder is er een Van Gogh horloge gebouwd met zoveel details en symbolen waarin zijn leven en werk tot uiting komen. Met de hand gemaakte schilderijfragmenten en symbolen zijn verwerkt in het horloge.

Meesterwerk

Door het verhaal achter het horloge maakt van dit horloge een persoonlijk meesterwerk. Het is te zien op de dag-schijf waarop Van Gogh’s levensverhaal verteld wordt aan de hand van zeven fenomenaal handgeschilderde miniaturen, onder de microscoop geschilderd, met soms maar één haar. Vincent is geboren op woensdag en gestorven op dinsdag. Dat maakt een week rond. Met dit gegeven worden in 7 dagen van de week zijn levensverhaal afgebeeld. Woensdag, de eerste dag wordt afgebeeld met een wieg, een tekening uit zijn Haagse periode en staat symbool voor zijn geboorteplaats Zundert. Donderdag is de periode uit Etten, waar hij voor het eerst “de Zaaier” tekende. Op vrijdag wordt Nuenen afgebeeld. Hier schilderde hij zijn eerste grote werk, de Aardappeleters maar ook het portret van Gordina de Groot, ook wel Sien of Dien genaamd- op wie Vincent heimelijk verliefd was. Zaterdag is de Franse nationale feestdag “Quartorze Juillet”. In Parijs gebruikte hij voor het eerst kleur in zijn schilderijen. Op zondag zijn we in Arles waar hij zijn eerste zonnebloemen schilderde. Op maandag zien we Vincent’s zelfportret, gemaakt nadat hij zijn oor heeft afgesneden na een ruzie met Gauguin. Voor dinsdag, de laatste dag, is gekozen voor het “korenveld met kraaien”. Heel lang is gedacht dat dit het laatste schilderij van de kunstenaar was.

A DUTCH MASTER

“THE VAN GOGH”

Vandenberg Horloges

Dichtbij Van Gogh

De cijfers op de wijzerplaat zijn gegraveerd in Van Gogh’s handschrift, nagetekend uit zijn brieven. De wijzers zijn penselen, waarvan de minutenwijzer sierlijk in de hand van Vincent rust, naar een beroemd schilderij dat Gauguin van hem maakte. De secondewijzer is in de vorm van bloesem, die ook terugkomt in de wijzerplaat die is geïnspireerd op het amandelbloesemschilderij dat Vincent voor zijn broer Theo schilderde bij de geboorte van zijn eerste kind. Het ajour gezaagde zilveren wijzerplaat rusten op een geblauwd stalen achtergrond. Op de zijkant van de kast staat zijn handtekening gegraveerd. De kastbodem is voorzien van een witgouden plaquette met zijn zelfportret met grijze vilten hoed. Hieronder is in het compartiment een verzegeld pakketje geboortegrond met de coördinaten waar het gehaald is en de datum van het jubileumjaar. De liefde voor het boerenleven maakt een paardenlederen horlogeband gepast bij dit Van Gogh horloge.

Met dit bijzondere horloge, geheel gemaakt in zijn ”achtertuin”, worden de kwaliteiten en het unieke levensverhaal van Vincent van Gogh de juiste eer gedaan.

EXCLUSIEF & GELIMITEERDE COLLECTIE

HET
VAN GOGH HORLOGE

SERIE 1/10

Prijs

op verzoek

Beschikbaar in Geel Goud en Rose Goud

Technische
Details

 • Mechanical self-winding movement
 • Caliber 2834-2 automatic & Seven Day Paintings Van Gogh Indicator
 • Dial: Ajour Sawing “ Almond BLossom”
  Case: 18 krt ( 750/1000) Yellow gold / 18 krt ( 750/1000) Rosé gold
  Diameter 42 mm x 13 mm
 • All sapphire-crystal / Resistant to 30 m
 • Garanty: 2 years
  Mark and Certification of: “de Nederlandes Gilde van Goudsmeden”
  Antique Paintbox with Earth, Wather and Wood, Fountain Pen,
  3 Certificates & Unique Watchbox

ELEMENTEN VAN ‘VAN GOGH’

Contact Request for